Surinaamse Nasi

Surinaamse Nasi
4 personen

ingrediënten:
200 gram rijst ongekookt
archide of zonnebloemolie
1 ui fijn gesnipperd
1 á 2 teentjes knoflook fijn gehakt
100 gram spekblokjes
trassie (stukje)
twee eetlepels sambal ketjap (hot) of gewone ketjap manis (A of kaki tiga)
1 kopje dop erwten (diepvries)

Was de rijst en kook het gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Doe een scheutje archide of zonnebloemolie in een wok en
bak de trassie, spekjes wat bruin en voeg de uien toe en bak deze glazig.
Voeg de knoflook toe en blijf goed roeren zodat deze niet aanbrand. Voeg de erwten toe en daarna de gekookte rijst.
Voeg op het laatst de sambal Ketjap Hot toe of de gewone ketjap A of Kaki Tiga. roer het geheel goed door
Lekker met allerlei vlees en groente gerechten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *