Dit makkelijk gerecht kun je zowel koud als warm eten.
Lekker met desembrood maar als je koolhydraatarm/beperkt eet laat je dat weg.
Dan kun je eventueel met een zelf gemaakte zadencracker eten of koolhydraatarmbrood.
Doe er ook wat kruidenboter bij.
Je kunt het ook als vegetarisch gerecht eten. Laat dan het gehakt weg en voeg wat extra groenten (courgette, paprika, bleekselderij) toe.
Ik gebruik in dit gerecht ras el hanout (het beste van de winkel) maar men kan ook andere kuiden gebruiken
zoals Piri piri kruiden, Nasi kruiden,Chakalaka kruidenmix enz enz…
Ingrediënten:
500 gram kippen gehakt
5 eieren
3 uien of 6 sjalotten ( fijn gesneden)
3 stengels bleekselderij
1 rode paprika in blokjes
2 blikken tomatenblokjes ( 800 gram)
2 el Ras el Hanout en wat voor het gehakt
1 rood pepertje
blok feta
eventueel zout en peper
Bereiding
Meng het gehakt met 1 ei, peper en zout en wat ras el hanout. Draai er met vochtige handen kleine ( ping pong)balletjes van.
Verhit de olie en bak de in stukjes gehakte uien. Voeg de balletjes toe en bak ze even goudbruin.
Voeg de paprika stukjes, bleekselderij stukjes en een fijngesneden pepertje toe en bak het geheel op matig vuur ongeveer 5 minuten
Doe er de tomatenblokjes bij en voeg de ras el hanout toe.
Breng het geheel aan de kook en draai het vuur laag.
Breek een voor een de eieren in het baksel en laat ze met de deksel op de pan stollen.
Kruimel er wat feta feta boven.
Smakelijk eten met dit zonnige gerecht