Betrouwbaar online winkelen
Meer dan 450 soorten op voorraad
Vanaf €35,- gratis verzending in NL
  • Betrouwbaar online winkelen
  • Meer dan 450 soorten op voorraad
  • Vanaf €35 gratis verzending in NL

Recept voor:

Rendang Padang

Ingrediënten

2 á 3 kg blanke ribbetjes

1 kilo rundvlees (met vetrandje)

1 theelepel komijn/ djinten

1 serehstengel

5 kruidnagels

5 eetlepels olie

3 sjalotjes

1 flinke blok santen wat ongeveer 2 liter dikke kokossaus moet worden

3 teentjes knoflook

4 daon djeroek poeroet

3 rawits

1 kaneelstokje

1 schijfje djahé (gember) van 3 cm.

2 theel. assem/ tamarinde pasta

1 theelepel koenjit

zout naar smaak

1 schijfje laos van 3 cm.

2 theelepels ketoembarBereiding:

Bereidingswijze

Maak de sjalotjes, knoflook en de rawits schoon en snijd ze heel fijn.

Schil de djahé en de laos en snijd ze ook heel fijn.

Wrijf voor de kruidenpasta ketoembar, djinten en kruidnagels in een vijzel fijn.

Voeg de fijngesneden sjalotjes, knoflook, rawits, djahé, koenjit en laos toe en wrijf alles fijn in de tjobek of de keukenmachine.

Snijd het vlees in plakjes van ongeveer 4 bij 4. Eventjes licht aanbraden met wat zonnebloemolie.

Kneus de sereh stengel en leg er een knoop in. Vermeng de kruidenpasta met de santen en voeg de sereh, djeroek poeroet en het kaneelstokje toe bij het vlees.

Laat dit koken.

Voeg wat water toe tegen het aanbranden

Voeg de assem en zout naar smaak toe en roer het goed door.

Laat dit op een laag vuur ongeveer 3 uur sudderen.

Vergeet niet, het regelmatig om te scheppen.

Selemat Makan

  • Gratis verzending vanaf €35,- in NL
  • Bestel eenvoudig en veilig
  • Meer dan 450 soorten op voorraad
Gratis bezorging boven €50,-
Bestel eenvoudig en veilig
Probeer eerst, betaal later
Specerijenkraam.nl © 2024
Veilig betalen met:
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram