Ingrediënten
2 á 3 kg blanke ribbetjes
Spareribmarinade Rimboesauzen
Satémarinade Rimboesauzen
Thaise saus Rimboesauzen
Gekruide ketjap pittig
2 tenen knoflook geperst of zeer fijn gesnipperd
1 ui
Bereidingswijze
Kook de ribbetjes gaar in een pan met water, flinke scheut sparerib marinade,
flinke scheut sate marinade en een flinke scheut Gekruide Ketjap Pittig.
Laat dit ± 1 tot 1 ½ uur rustig garen.
Neem van alle sauzen ± 250 ml en meng dit samen met de ui en knoflook.
Proef de marinade en wilt u het wat pittiger doe er dan wat Thaise saus en gekruide Ketjap Pittig erbij.
Is het al te pittig doe er dan wat Bruine Basterdsuiker in.
Meng de Ribbetjes door de marinade em laat dit minimaal een nacht trekken.
Haal de ribbetjes uit de marinade.
Als men ze op de bbq bakt gebruik dan de marinade om de ribbetjes af te lakken en bak ze ± 30 min op de bbq.
Gebruik de over gebleven marinade als saus.
Men kan ze ook garen in de slowcooker.
Dan hoeven ze niet voor gekookt te worden. Doe ze rauw in de marinade en laat dit ook een nacht trekken.
Doe ze in de slowcooker en zet deze op low. Ik zet het op 6 uur zodat het vlees van het bot afvalt.
Lekker in combinatie met verse friet of rijst en salade.