Soto Ajam (Indische Kippensoep)
Ingrediënten
Kruiden ( boemboe):
3 gesnipperde uien
3 teentjes knoflook fijngehakt
3 cm gemberwortel
1 thl koenjit
3 thl laos
1 thl zwarte peperkorrels
4 djeroekblaadjes
2 serehstengels gekneusd en in een knoop
2 el bieslook gehakt
4 el selderije gehakt
3 salam blaadjes
4 el olie
ketjap
zout
Garnering:
tauge
witte kool of spitskool
gekookte eieren
gebakken uitjes
saoto mix
aardappel gekookt
eventueel wat bleekselderij
Bereidingswijze
Maak een boemboe ui, knoflook, laos, en koenjit.
Breng de kip aan de kook in 2 liter water met zout , gemberwortel, peperkorrels, salamblad, en de sereh.
Laat de kip gaar worden en haal het er dan uit en even laten afkoelen. Puk het vlees van de botten af en zet het evn apart.
fruit de boemboe samen met het kippenvlees even aan en voeg dit toe aan de bouillion.
Week de mihoen in warm water en maak de tauge schoon.
Snij de aardappel in blokjes en de eieren in kwarten.
Serveer dit samen met de ingrediënten voorgarnering in aparte schaaltjes samen met citroen parten.
Serveer de bouillion apart en laat iedereen zelf zijn schaaltje of bord soep maken.
Selemat Makan