Ingrediënten
1 kg lamsvlees of geitenvlees
3 theelepels assem (tamarinde)
1 theelepel limoensap / citroensap
4 pepertjes (rawit of lomboks)
6 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 kemirie nootjes
125 gram drooggebakken geraspte kokos
1 stukje goela djawa of 1 grote eetlepel bruine basterd- of rietsuiker
1 theel. grof zeezout
2 theelepels ketoembar/koriander poeder
1/2 theelepels djinten/komijn poeder
1 stukje gember van ca. 1 cm
1/2 blokje trassie
1 eetlepel ketjap manis
Bereidingswijze
Maak van het lamsvlees mooie blokjes van ong. 1cm. x 1 cm.
Maak bovenstaande ingrediënten zeer klein in een blender of stamp ze zeer fijn in een tjobek.
Voeg de ketjap manis, tamarinde en de limoensap bij de fijn gemaakte ingrediënten.
Goed roeren en smeer de stukjes vlees in met deze marinade.
Laat het vlees tenminste een uurtje intrekken maar het liefst een nacht.
Rijg het vlees aan satéstokjes (wel van te voren in het water leggen) en bak de saté boven een houtskoolvuurtje of onder de grill mooi bruin en gaar.
Draai ze wel af en toe om zodat ze gelijkmatig gaar worden.
Lekker met een pindasaus van Karangsari.
Bovenstaande kruiden en specerijen zijn in onze webshop en marktkraam verkrijgbaar.