Deze cake is bij toeval ontstaan door dat een beker creme-fraiche over was en er ook nog goudrenetten lagen….
Bij mij heeft de cake ongeveer 45 minuten moeten garen in de oven op 175 graden.
Ondertussen met regelmaat gecheckt of ie niet gaar en of aangebrand was. Voor mijn gevoel had ie nog wel 15 minuten gemogen.
De cake blijft klef maar is heerlijk met wat slagroom en/of vanilleijs. Ik gebruik in dit recept spekkoekkruiden maar men kan natuurlijk ook speculaaskruiden of alleen wat kannel gebruiken.
Lekker voor bij de koffie of als nagerecht.
Ingrediënten
200 gram zachte roomboter
200 gram rietsuiker
2 eieren
200 gram bloem
paar druppels vanille essence
2 theelepels bakpoeder
2 dessertlepels spekkoekkruiden
200 ml creme fraiche
1,5 kilo goudrenetten
Bereidingswijze
verwarm de oven voor op 175 graden
Schil de appels en snij ze in kleine blokjes
Meng bloem, bakpoeder, spekkoekkruiden en eventueel een snufje zout samen en zet het even weg.
Mix in de keukenmachine of met de mixer de boter en de suiker ot een schuimige massa. voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het bloemmengsel toe en voeg de crème fraîche toe.
Meng het geheel goed. Doe er de appelstukjes bij en meng ook dit weer goed. Men kan op dit moment ook nog als optie een glaasje likeur toevoegen ( spekkoeklikeur, amaretto)
Bekleed een bakplaat of brownievorm met bakpapier. Doe het mengsel ongeveer 45 minuten in de oven. Controleer het regelmatig en laat het eventueel wat langer in de oven staan.
Serveer het met een lekker kopje koffie of vanille ijs