Dit recept van nasi is voor mij eigenlijk de basis.
Ik kan door dit gerecht diverse soorten vlees of vis gebruiken.
Maar ook lekker met wat (roerbak)groenten.
Men kan ook deze nasi gebruiken als basis voor een rijsttafel.
Zo zie je maar weer Nasi is altijd en overal leker bij (ook bij het ontbijt)
Selamat Makan
Nasi-goreng
Ingrediënten
300 gram rijst (basmati of Surinaamse)
150 gram gerookte spekjes
kip of garnaaltjes
3 eetlepels olie ( niet persé nodig omdat de spekjes al vet afgeven)
2 eieren door elkaar geklutst
½ prei
1 ui
1 teentje knoflook
1 theelepel sambal oelek of een pepertje met de pitjes
Oestersaus of vissaus naar smaak
(of tijdens het bakken van het vlees een beetje trassie)
Zout naar smaak
Bereidingswijze
Rijst koken en daarna goed afspoelen en laten afkoelen.
Ui, knoflook, prei en eventueel het pepertje fijn snipperen.
Wok goed heet laten worden en de spekjes uitbakken.
Ui en de prei even aanbakken hierna de knoflook en de sambal en /of pepertje toevoegen.
Eieren in de wok laten stollen ( tussen het groente mengsel)
Voeg de koude rijst toe en voorzichtig mengen en mee verwarmen.
Voeg hierna de smaakmakers toe.
De kruiden en specerijen die in dit recept zijn vermeld zijn in onze webshop en bij onze kraam verkrijgbaar.