Nasi is er in heel veel verschillende soorten.
Bij deze voegen wij wat knoflook (bawang putih) toe.
Eet bij deze nasi wel een droog vlees of groente gerecht zodat je de
nasi bawang putih goed blijft proeven.
Ingrediënten
500 gram ongekookte rijst (gewassen)
scheut sherry
5 teentjes geperste knoflook
1 stukje djahé (gember) fijngehakt
1/2 liter kippenbouillon van een blokje
2 eetlepels olie
eventueel zout naar smaak.
Bereidingswijze
Verwarm de olie in een wok en bak hierin knoflook en djahé tot ze gaan geuren.
De gewassen rijst en sherry toevoegen en nog 1 minuut ombakken.
Schenk er de kippenbouillon bij en breng het geheel aan de kook.
Roer de rijst goed om en draai het vuur klein.
Doe een deksel op de wok en laat de rijst in circa 20 à 25 minuten gaar worden.
Kroepoek, gebakken uitjes en natuurlijk onze sambal mogen niet ontbreken.
Met Sambal Suriname(nr.39) dan wordt het gerecht wat pikanter, maar de wat mildere sambal Knoflook (nr.06) of sambal Djahé (nr.07) is er ook super bij!
De sambal, kruiden en specerijen die in dit recept zijn vermeld zijn in onze webshop en bij onze kraam verkrijgbaar.