Dit gerecht vergt wat voorbereiding maar dan heb je ook wat.
Het vlees wordt bereid in de oven maar kan natuurlijk ook op de bbq of in de airfryer.
Zelfs de slowcooker is een optie maar dan wordt het vlees wel wat zachter.
Eet het lekker bij een BBQ of in combinatie met rijst.
Ingrediënten
500 gram varkensvlees (Spekblokjes of Fricando of 500 gram Kippendijen)
1 teentje knoflook
1 theelepel chilisaus
3 eetlepels hoisinsaus
1,5 eetlepel plumsaus
1 theelepel 5 kruidenpoeder
1 eetlepel honing
1eetlepel citroensap
1 stukje (3cm) geraspte verse gember of 2 theelepels poeder
1 stukje vers geraspte laos of 1 theelepel poeder
2 eetlepels zoete ketjap( A of Tiga)
Bereidingswijze
Maak een marinade van alle ingrediënten en leg het vlees hierin. Laat het 24 uur staan.
Haal het vlees uit de marinade en leg het in een braadslee en dek het af mat aluminiumfolie .
Zet het in een voorverwarmde oven van 200 graden en braad het 20 minuten.
Haal de folie eraf en bestrijk het vlees met de marinade.
Zet de tempratuur terug naar 150 graden en laat het vlees bruin worden.
U kunt met de rest van de marinade wat paksoi of Chinese kool roerbakken en ook hier wat marinade toevoegen
en goed mee verwarmen.
Lekker met Surinaamse rijst.
p.s. het gerecht is ook lekker met kippenvlees.