Kip masala een gerecht wat lekker is met roti vellen.
Heeft u die niet gebruik dan tortilla vellen, bara of gewoon een lekker pita broodje.
Het gerecht is ook lekker in combinatie met rijst.
Geschikt voor een snelle maaltijd of lekker bij een rijsttafel.
Zeker voor een snelle maaltijd gebruik ik het altijd.
Liefst een dag van te voren klaar maken zodat alles lekker intrekt
en na een lange markt dag met een roti vel of een bara.
Ingrediënten
00 gram Kippedijen (gewassen)
3 dessertlepels olie
1 ui
2 teentjes knoflook
1 blikje tomatenpuree
2 eetlepels kerrie massala (en/of kerrie madras)
1 aardappel
2 á 3 gekookte eieren
komijn gemalen
zout
peper
Bereidingswijze
Fruit de ui met de knoflook in de olie , voeg wat zout en peper toe en hierna de kerrie.
Schep het even goed om en voeg de gewassen kip toe. Zorg dat de kerrie goed om de kip zit en voeg hierna 2 kopjes water toe.
Laat het 20 minuten sudderen.
Zelf voeg ik ook nog een aardappel in blokjes (eventueel voorgekookt) , gekookt ei, wat komijn en natuurlijk kousenband (of sperziebonen) toe.
Lekker met sambal Rotie (nr 15).
De kruiden en specerijen die in dit recept zijn vermeld zijn in onze webshop en bij onze kraam verkrijgbaar.