Dit gerecht is het lekkerst met geitenvlees . Ik haal dat bij de Turkse slager.
I.p.v. geitenvlees kan men ook lamsvlees, biefstuk gebruiken of kippendijen. Dan wordt de gaar tijd wel iets langer.
Eet het in combinatie met rijst en een salade.
Ingrediënten
1/2 kg geitenvlees
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rawits
1 theelepel assem of tamarinde pasta
100 ml water
5 eetl. olie
3 djeroek poeroet blaadjes
3 salam blaadjes
1/2 theelepel zwarte peper
zout naar smaak
3 eetlepels ketjap manis
Bereidingswijze
Snijd het vlees in dunne plakjes .
Snij de sjalotjes en de knoflook in dunne schijfjes en halveer de rawits en de lomboks.
Meng de assem of tamarinde pasta met het water.
Verhit in een wok de olie en bak hierin de sjalotten, de knoflook,
de salam blaadjes en de djeroek poeroet heel eventjes op een klein vuurtje.
Voeg dan het vlees toe en bak het geheel nog ca. 3 minuten.
Voeg vervolgens het water, zout en peper toe en laat dit nog 5 minuten bakken.
Voeg als laatste de ketjap, rawit toe doen en laat het geheel nog ongeveer 5 minuten verder bakken totdat alles lekker gaar is.