Betrouwbaar online winkelen
Meer dan 450 soorten op voorraad
Vanaf €35,- gratis verzending in NL
  • Betrouwbaar online winkelen
  • Meer dan 450 soorten op voorraad
  • Vanaf €35 gratis verzending in NL

Recept voor:

Gule kambing

Dit gerecht maken we met geitenvlees wat ik bij de Turkse slager haal.
Het is lastig verkrijgbaar. Daarom gebruik ik ook wel lams of kalfsvlees hiervoor.
Doordat er veel kruiden in de boemboe verwerkt zit maak ik dit meestal daags van te voren klaar
zodat de kruiden kunnen intrekken. Eet het in combinatie met witte rijst of wat couscous.

Ingrediënten

500 gram geiten vlees
1 serehstengel (gekneusd)
plantaardige olie
1 kaneelstokje
500 ml dikke kokosmelk
zout naar smaak

Bereidingswijze

Boemboe:
1 theelepel anijszaad
1 theelepel cardamom
7 kemirie noten
2 theelepels ketoembar
1 theelepel djinten
5 kruidnagels
1 theelepel nootmuskaat
10 sjalotten of ca. 3 grote uien
4 teentjes knoflook
4 cm djahé (gember)
1 flinke theelepel gemalen koenjit
3 theelepels rietsuiker of een schijfje gula djawa
3 rode lomboks (let op de pitjes )
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een mooie pasta.
Verhit in een wok de olie en fruit hierin de boemboe 3 minuten.
Voeg dan het kaneelstokje, de sereh stengel en het vlees toe en bak dit ook nog 3 minuten.
Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel in 45 minuten zachtjes gaar stoven.
Verwijder het kaneelstokje en voeg eventueel wat zout naar smaak toe voor het serveren.

  • Gratis verzending vanaf €35,- in NL
  • Bestel eenvoudig en veilig
  • Meer dan 450 soorten op voorraad
Gratis bezorging boven €50,-
Bestel eenvoudig en veilig
Probeer eerst, betaal later
Specerijenkraam.nl © 2024
Veilig betalen met:
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram