Lekker gerecht voor de BBQ waarbij deze marinade op meerdere soorten vlees gebruikt kan worden zoals biefstuk fricandeau of kip.
Ingrediënten
8 lamskoteletjes
4 teentjes knoflook
1/2 theelepel zwarte peperpoeder
3 cm djahé of een flinke theelepel poeder
1 theelepel zout
1 eetlepel Assem/Tamarinde pasta
2 eetlepels water
Bereidingswijze
Maak de knoflook, gember, peper, zout, en asem met het water zeer fijn tot er een marinade ontstaat.
Wrijf hiermee de koteletjes in en laat dit ongeveer 2 uur intrekken.
Rooster vervolgens de koteletjes boven een houtskoolvuurtje in ca. 20 minuten bruin en gaar.
Geen BBQ weer? Geen probleem, ook lekker in de keuken in de oven roosteren of in een grillpan.
Bij gebruik van de oven een kommetje water erin zetten om te voorkomen dat het vlees te droog wordt.
Deze marinade is ook lekker op biefstuk en op kip.
Bovenstaande kruiden en specerijen zijn in onze webshop en aan de kraam verkrijgbaar.