Met dit milde eiergerecht kan men met de vulling variëren.
Neem i.p.v krabsticks wat fijn gesneden Hollandse garnalen. of gebruik i.p.v ham wat gerookte spekblokjes.
Eet er wat rijst bij of gebruik dit gerecht bij een rijsttafel
Ingrediënten
2 eetlepels room
1 grote prei of 2 kleine preitjes in kleine ringen
3 teentjes knoflook, uitgeperst
zout en peper
olie/boter
350 gram krabsticks deze helemaal uit elkaar halen
1 pot uitgelekte doperwten
1bakje champignons
1 klein bosje selderij
200 gram witte kool of spitskool (zeer fijn gesneden)
2 gekookte kipfilets zéér fijn gesneden
1 handje vol fijn gesneden hamblokjes
Bereidingswijze
Mix de eieren met de ingrediënten in een schaal en voeg zout en peper naar smaak toe.
Voeg de koffiemelk toe om de omelet lekker luchtig te krijgen.
Gebruik een grote koekenpan.
Bak de helft van het eiermengsel in olie/boter op een laag vuurtje.
Keer de omelet pas als de bovenkant praktisch gaar is. Gebruik hiervoor een deksel of een groot bord.
Bak de andere helft van het eiermengsel op dezelfde wijze.
Gembersaus
Ingrediënten :
¼ ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook
2 grote eetlepel tomatenketchup/puree
1 eetlepel ketjap
1 eetlepel gember, fijngesneden
rietsuiker of een stukje gula djawa
azijn
stukje rode peper
Bereiding:
Bak de ui en knoflook in wat olie. Voeg tomatenketchup/puree, ketjap en de gember toe.
Op smaak maken met suiker, zout, azijn en peper.
Eventueel iets verdunnen met water.
In plaats van verse gember kan ook gember op siroop gebruikt worden en/of wat kleine stukjes ananas toegevoegd worden
en eventueel nog wat zoeter maken met de ananas siroop
Leg de omelet op een schaal en serveer de saus apart. Serveer er rijst bij.
De sambal, kruiden en specerijen die in dit recept zijn vermeld zijn in onze webshop en bij onze kraam verkrijgbaar.