Thaise kippensoep met een kruidige kokossmaak.
Ingrediënten voor 4 personen
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180 graden.
Neem per persoon 3 champignonhoedjes van de steeltjes af. Bak deze in wat roomboter tot ze zacht en een beetje bruin zijn en zet ze apart.
Pel de eieren en snijd ze in plakjes. en zet ook deze even apart.
Bak de spekjes rustig in wat roomboter.
Snij de rest van de champignons en de overgebleven steeltjes fijn en bak ze met de spekjes mee gaar.
Voeg de knoflook toe en de peterselie of oregano of Italiaanse kruiden. Laat dit geheel ongeveer 10 minuten garen p middelmatig vuur en roer het regelmatig een beet je om
Voeg de bloem toe en zorg dat het zich goed mengt me het baksel. Voeg de room toe en en zorg dat goed mengt zonder klontjes.
Laat het geheel weer 5 minuten garen. Leg in in ovenvast schaaltje wat plakjes gekookt ei, ongeveer 1/2 per persoon. Leg hierboven op 3 champignon hoedjes
Schep hier bovenop wat van de roux (verdeel dat over de 4 bakjes) Leg hierboven op wat plakjes kaas.
Als het geel nog lauw is dan ongeveer 15 minuten in de oven. Maak je het daags van te voren klaar en komt het uit de koeling reken dan op 30 minuten.
Lekker met een stukje brood en kruiden boter.