Een Spaans gerecht wat ik aardig naar mijn hand heb gezet. De kruiden die gebruikt zijn zijn gewoon verkrijgbaar in de webshop. Dit recept maak ik altijd klaar met spagetti. Het kan zowel in de slowcooker als in de pan. Doe er ook nog wat Parmezaan op
Ingrediënten
Bereidingswijze
Doe wat olie in de braadpan en doe er de uien in. Bak deze enigzins wat glazig. Doe er de knoflook en oregano en bak het 1 minuut mee.
Schep de helft van de uien mengsel in een kom en laat ze afkoelen.
Doe bij de rest van het uienmengsel de verkruimelde chillies en komijn. Bak het heel even mee. Doe de er de tomatenblokjes en allat het ven sudderen. Voeg de suiker toe en breng op smaak met zout en peper.
Voeg de suiker toe om de smaak van de tomaten te neutraliseren. Haal de pan van het vuur.
Meng het gehakt met het andere deel van de uien( afgekoelde) samen paprikapoeder gerookt,komijnpoeder, peterselie, ei brood of panneermeel en een beetje melk.
Meng alles goed en maak er balletjes van ter groote van een golfbal. Bak de ballen even apart aan en doe er dan de saus bij. Stoof de ballen gaar in de saus.
Kook de spaghetti of andere pasta gaar volgens gebruiksaanwijzing en serveer het samen. Doe er wat parmezaan over.