Moksi Meti

Moksi Meti met varkensvlees
4 personen

Ingrediënten:
500 gram varkensvlees (Spekblokjes of Fricando)
1 teentje knoflook
1 theelepel chilisaus
3 eetlepels hoisinsaus
1,5 eetlepel plumsaus
1 theelepel 5 kruidenpoeder
1 eetlepel honing
1eetlepel citroensap
1 stukje (3cm) geraspte verse gember of 2 theelepels poeder
1 stukje vers geraspte laos of 1 theelepel poeder
2 eetlepels zoete ketjap( A of Tiga)

Bereiding:
Maak een marinade van alle ingrediënten en leg het vlees hierin. Laat het 24 uur staan.
Haal het vlees uit de marinade en leg het in een braadslee en dek het af mat aluminiumfolie . Zet het in een voorverwarmde oven van 200 graden en braad het 20 minuten. Haal de folie eraf en bestrijk het vlees met de marinade. Zet de tempratuur terug naar 150 graden en laat het vlees bruin worden.
U kunt met de rest van de marinade wat paksoi of Chinese kool roerbakken en ook hier wat marinade toevoegen en goed mee verwarmen.
Lekker met Surinaamse rijst.
p.s. het gerecht is ook lekker met kippenvlees.