Gule kambing

Gule kambing

Ingrediënten:
500 gram geiten vlees
1 serehstengel  (gekneusd)
plantaardige olie
1 kaneelstokje
500 ml dikke kokosmelk
zout naar smaak

Boemboe:
1 theelepel anijszaad
1 theelepel cardamom
7 kemirie noten
2 theelepels ketoembar
1 theelepel djinten
5 kruidnagels
1 theelepel nootmuskaat
10 sjalotten of ca. 3 grote uien
4 teentjes knoflook
4 cm djahé (gember)
6 cm koenjit of 1 flinke theelepel gemalen koenjit
3 theelepels rietsuiker of een schijfje gula djawa
3 rode lomboks (let op de pitjes zonder is pittig met is extra pittig)
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een mooie pasta in een keukenmachine. Verhit in een wok de olie en fruit hierin de boemboe 3 minuten. Voeg dan het kaneelstokje, de serehstengel en het vlees toe en bak dit ook nog 3 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel in 45 minuten zachtjes gaar stoven. Verwijder het kaneelstokje en voeg eventueel wat zout naar smaak toe voor het serveren.