Gule kambing

Dit gerecht maken we met geitenvlees wat ik bij de Turkse slager haal.
Het is lastig verkrijgbaar. Daarom gebruik ik ook wel lams of kalfsvlees hiervoor.
Doordat er veel kruiden in de boemboe verwerkt zit maak ik dit meestal daags van te voren klaar
zodat de kruiden kunnen intrekken. Eet het in combinatie met witte rijst of wat couscous.

Gule kambing

Ingrediënten:
500 gram geiten vlees
1 serehstengel (gekneusd)
plantaardige olie
1 kaneelstokje
500 ml dikke kokosmelk
zout naar smaak

Boemboe:
1 theelepel anijszaad
1 theelepel cardamom
7 kemirie noten
2 theelepels ketoembar
1 theelepel djinten
5 kruidnagels
1 theelepel nootmuskaat
10 sjalotten of ca. 3 grote uien
4 teentjes knoflook
4 cm djahé (gember)
1 flinke theelepel gemalen koenjit
3 theelepels rietsuiker of een schijfje gula djawa
3 rode lomboks (let op de pitjes )
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een mooie pasta.
Verhit in een wok de olie en fruit hierin de boemboe 3 minuten.
Voeg dan het kaneelstokje, de sereh stengel en het vlees toe en bak dit ook nog 3 minuten.
Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel in 45 minuten zachtjes gaar stoven.
Verwijder het kaneelstokje en voeg eventueel wat zout naar smaak toe voor het serveren.

No comments yet.

Jouw eigen reactie-tekst: