Gesmoord rundvlees in kruidigesaus

Kruidig snel wok gerecht. Lekker in combinatie met witte rijst.
I.p.v. entrecote kan men ook biefreepjes gebruiken of kippendijen in stukjes.

Gesmoord rundvlees in kruidige saus
2 personen

Ingrediënten
1 grote ui, in stukjes gesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 rode pepers, gehalveerd met de zaadjes
1 stengel sereh, in stukjes gesneden
2 cm gemberwortel, in stukjes gesneden
15 gram cashewnoten, ongezouten
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel versgemalen zwarte peper
1 1/2 theelepel nootmuskaatpoeder
250 gram entrecote a la minute, in reepjes gesneden
2 eetlepel olie
1 eetlepel bruine basterdsuiker
4 eetlepels ketjap

Bereiding
Doe de ui, knoflook, rode peper, sereh, gember en cashewnoten in een keukenmachine tot dat dit tot een fijne pasta is.
Meng de koriander, peper en nootmuskaat erdoor.
Verhit de olie in een wok en fruit het kruidenmengsel in ca. 3 minuten zachtjes tot het lekker gaat ruiken.
Schep het vlees erdoor en bak het al omscheppend in ca 3 minuten bruin.
Roer de bruine suiker en ketjap erdoor en laat het geheel nog ca. 2 minuten zachtjes doorwarmen.
Serveer met rijst en sperziebonen en voor de liefhebbers een lekkere sambal,
wij raden hierbij de sambal Setan (nr18) aan. De sambal, kruiden en specerijen die in dit recept zijn vermeld zijn in onze webshop en bij onze kraam verkrijgbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.