Ingrediënten
Bereidingswijze
Vulling: 100 gr Roquefort of een mildere blauwe kaas in blokjes (bijv. gorgonzola)
Maak een voordeeg (Poolish) van van 60ml water, 60 gr tarwebloem ( Wilt u volledig witbrood dan gebruik dan bloem. Wilt u wat stevigers gebruik dan roggemeel)
en 1 gram gedroogde gist. Mix dit geheel en laat het minimaal 12 uur staan in een kom onder folie op kamertempratuur.
Meng de rest van de ingrediënten , bloem, gist, water, zout. Tot een deeg en voeg het voordeeg (poolish) toe. Kneed het geheel 10 minuten met de hand
of met een mixer. Laat het deeg een uur rijzen onder folie op kamertemperatuur
Voeg de Roquefort toe en meng het geheel goed. Maak van het deeg een twee stukken van 15 cm en rol ze verder uit.
Leg ze op een ingevette bakplaat en Laat het deeg een half uur rijzen op kamer temperatuur onder folie.
Bak het brood in een voorverwarmde oven van 220 graden zo’n 15 á 20 minuten.
Lekker met verse uiensoep of tomatensoep!